He? Een zwembad in de sneeuw? 

Velen zullen het zwembad gezien hebben op 16 december en zich dat hebben afgevraagd. Het aanblik van sneeuw, een zwembad en een radiator liggend op een kampvuur is dan ook niet alledaags. Benieuwd naar het verhaal hierachter? Klik dan op 

 

 

Het begon op de dag ervoor. Op 15 december verzamelden de explorers om op de blokhut te overnachten. De Explorers, jeugdleden van 15-18, hadden dat weekend zelf een kampje georganiseerd. Na een zelfgekookte maaltijd werden ze door de leiding gedropt in het bos. Terwijl de leiding genoot van de rust was het aan de explorers om door weer en wind naar de blokhut te ploeteren.

Helaas was er zaterdag geen tijd om uit te slapen. Om 09.00 moesten ze eruit om vuur te maken en het bad op te bouwen. Om 17.00 zouden er explorers uit de regio komen en hen was een warm bad en een barbeque belooft! 

De hele dag door werd er geploeterd en gestookt. "Werkt het?" "Wordt het water warm?" Een uur voor het bezoek er is wordt het water gemeten. "Het telt als warm!"

Vlot werden er ook 3 vuren opgestookt om het vlees te garen.  Ondanks een regenbuitje werd het een gezellige avond met gasten, gezelligheid en genoeg vleesch. 

En zijn er nog mensen zo gek geweest om het bad in te gaan? Jazeker! Onze explorers bleken (uiteraard) het dapperst:  Op blote voeten door de sneeuw, het bad in en net niet bevriezen. 

Al met al: Een ijskoud succes!

 

P.s. meer foto's vind je hier:

Foto's explorerkamp

Jaarplanning

Spearhead Facebook Like Button.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button